top of page

05. Boutique hotel

Kecskemét, 2020-2022

05. Boutique hotel

2020. derekán, a pandémia később sok-sok évadot megélt, már ekkor láthatóan húsbavágó nehézségeket előrevetítő időszakában keresett meg Kecskemét tiszteletben álló vagyonos polgára, hogy átalakít egy múltszázad-fordulós épületet Kecskeméten, ahová egyedi burkolatokat szeretne a közösségi terek padlójára terveztetni és gyártatni. Szó szót követett, és hamarosan az első találkozón elkezdtük kialakítani a koncepciót. Határozottság, biztos iránytű, meggyőző magabiztosság áradt a tulajdonosból, aki jól láthatóan kirajzolta a határokat, az elképzelések irányát, viszont jócskán hagyott teret a szabad alkotói akaratnak. Ebből az elegyből jött létre az udvar „virágos rét” tematikájú kompozíciója, mely közelről, az udvaron járva csak színes kavalkád, míg fentről, a szobák intim közegéből, kellő rálátással már inkább a rét hangulatát adja. A kapubejáró szűk reneszánsz hangulatú terébe az architektúrát követő tiszta, egyszerű megfogalmazású mező/keret osztás került, mely organikusan köt át az „elosztó tér„ misztikus hétágú, görög motívumokkal és szövegekkel díszített terébe. Innen jutunk a folyosókra, ahol a „Hommage Botticelli „kompozíció fogad. A Tavasz és a Vénusz születése virágmotívumait (rózsa, búzavirág) felhasználva született meg a hatszög alaprajzra épülő folyamatos mozgást, egymásba fonódást ábrázoló rajzolat. Innen a kávézóba jutunk, ahol visszatér a hétágú csillag motívum, és a viktoriánus klasszikus kiosztásba keverve reneszánsz groteszk fejek kerültek.


A beépített anyag (230 m2 mintegy 10 000 db) minden darabja egyedileg kézzel készült, anyagában színezett, mázatlan, magas hőfokon tömörre égetett kerámia (mettlachi). Mind a tervezés, mind a gyártás budapesti műhelyemben készült.


Mindezektől eltér az udvar közepén álló működő kút, mely a „nádirigó” tematikáját követi. A nádasban (az Alföld jellegzetes természeti formája) megjelenő állatok egyedileg mintázott 60*60 cm íves lapokon jelennek meg, hetes palást osztásban, köztes díszekkel. A nádirigó mellett láthatjuk a kócsagot, a vidrát, halakat, rovarokat, békákat, kígyót.

bottom of page