top of page

Home  <<  Termékeinkről

Termékeinkről

A Zakar Clayart Design Kft. magas hőfokon égetett mázatlan kerámia (mettlachi) termékei olyan valós minőségi alternatívát jelentenek magán-, és középületeink burkolati kínálatában, mely egyszerre képviseli a kortalanság klasszikus érzését, illetve a modern igények válaszát.

Munkánk alapjául szolgáló design mélységesen mély kútból táplálkozik, mintáink a nagyvárosi szövet szálaiban évszázadokra visszamenően jelen van. Az akkori technikai minőség mára még tovább fejlődött, így termékeinkre a garancia évtizedekre szól. A tűzben összeolvadó színes föld olyan kemény, ellenálló anyagot szül, ami minden külső hatásnak hosszú évszázadokon át ellenáll. Első munkáink 20 éve kerültek lefektetésre egy nagy forgalmú középületbe, és most is olyanok, mint amikor lehelyeztük őket.

Termékeink kézzel készülnek, őrizve és fejlesztve az agyagművesség több ezer éves manufakturális hagyományait, módszereit. Használt anyagaink a ma fellelhető legmodernebb masszák, melyeket laboratóriumi vizsgálatok során Németországban és Spanyolországban készítenek erre a célra. A mettlachi  padlók távol állnak a fast fashion évszakonként elévülő világától. A klasszikus design és a tradicionális gyártástechnológia együttes alkalmazása környezettudatos gondolkodással párosul, hiszen a hulladékképződés elhanyagolható hosszú évtizedekben mérhetően. 

Padlóink egyedi készítésűek, így a bemutatott színeken és mintákon felül egyedi igényeket is szívesen teljesítünk. Meggyőződésünk, hogy ez elengedhetetlen, ha hosszú távra építünk. Ez az anyag pedig maga az időtlen szépség. Hisszük, hogy a kereskedelem kínálatán túl létezik az a magas fokú esztétikai igény, ami életre hívja a felhasználó és az alkotóművész szoros, kreatív együttműködését. 

Padlólapjaink a körültekintő gyártástechnológia, a mindenre kiterjedő minőség ellenőrzés jóvoltából mind belső térre, mind külső térre kiválóan alkalmazhatók. Mázatlanok, tehát vizes közegben sem válnak csúszóssá, továbbá felületük rovátkolt, ami további védelmet jelent a megcsúszás ellen, tehát kiválóan alkalmazhatók fürdőszobában, konyhában, teraszon, erkélyen. A burkolati kiosztás, és így a kínálat is illeszkedik a mai esztétikai és felhasználói elvárásokhoz, vagyis termékeink szőnyegszerűen, a legoptimálisabb  ráfordítással is rendelhetők, kis terekben is élvezhető hatást érve el. 

Lapjainkat polírozva és impregnálva csomagoljuk, és adjuk át megrendelőinknek. Így azt a kész minőséget viheti haza, amivel a későbbiekben semmi tennivalója nincs, csak a szükséges higiénés takarítást elvégezni, ki-ki szokása szerint. Termékeink sav-, és lúg állóak, extra felületkezelést nem igényelnek. 
A kiválasztott, megrendelt tárgyak egyedi gyártásúak, megrendeléskor kérjük, tájékozódjon rendelése elkészültének várható időpontjáról.

bottom of page